اگر خودتان یا یکی از اطرافیانتان در حادثه تصادف ، سقوط و دیگر حوادث عملکر های حرکتی و انتقالی خود را از دست داده یا توانایی حرکت کردن برایش سخت شده است مجبور است از خدمات پرستاری در منزل استفاده کند.
بیمارانی نیز هستند که دچار ضعف های عضلانی یا سکته مغزی شده اند و این افراد نیاز حتمی به فیزیوتراپی دارند تا توانایی های آنها افزایش پیدا کند و برگردند یا اینکه توانایی های جدید جایگزین آنها شوند زیرا فیزیوتراپی باعث افزایش قدرت عضلانی و هدایت پذیری عضلات میشود. همچنین می توانید برای استفاده از خدمات پرستار سالمند در کرج با ما تماس بگیرید.
اما این افراد برای انجام فیزیوتراپی توانایی خروج از منزل را ندارند.پس باید چه کرد؟
مجموعه پرستاری و مراقبتی رازی با اعزام پرستار به منزل تمام خدمات را اعم از فیزیوتراپی در منزل کرج در شهر کرج و ویزیت پزشک در منزل را برای راحتی و آسایش بیماران ارائه می دهد زیرا امروزه انقدر ترافیک و شلوغی و هزینه های حمل و نقل بالا رفته است که دیگر کسی برای اینگونه خدمات درمانی به خارج از منزل نمیرود.
فیزیوتراپی چیست و چه کسی خدمات فیزیوتراپی در منزل را ارائه می دهد؟
فیزیوتراپی یکی از شاخه های درمانی در حوزه علوم پزشکی است که از طریق ارزیابی و بررسی اختلالات جسمی و حرکتی ناشی از طیف وسیعی از بیماریها ( ارتوپدی، مغز و اعصاب، قلبی، ریوی، زنان، اطفال، پوست و ....) ، با اتخاذ پروتکل های درمانی متنوعی که شامل استفاده از عوامل فیزیکی، حرکت درمانی و تکنیکهای دستی در پیشگیری،درمان و بازتوانی این اختلالات حرکتی نقش موثری ایفا می کند.
فیزیوتراپیست ها متخصصین حرکت و عملکرد فیزیکی هستند، آنها با همکاری و کمک بیماران خود به آنها کمک می کنند تا بر مشکلات حرکتی خود فائق بیایند . مشکلاتی که ممکن است از بدو تولد وجود داشته اند و یا از ضربه تصادف بوجود آمده باشند و یا در اثر مرور زمان و روند پیری رخ داده باشند. فیزیوتراپی می تواند کمک کند که آسیب دیدگیها بهبود یابند ، درد و التهاب کم شود و در نهایت حرکت افزایش یابد یا تنظیم گردد.
یک فیزیوتراپیست با گوش دادن به حرف های شما وکشف خواسته ها و نیاز های حرکتی روزمره شما ، میتواند برای شما یک برنامه درمانی مناسب با توجه به شرایط زندگی شما طراحی کند تا از وقوع آسیب بیشتر جلوگیری شود.
فیزیوتراپیست ها، جراح ها و پزشکان و سایر رشته های پزشکی اغلب در قالب یک تیم درمانی برای مدیریت و رفع بیماری شما عمل خواهند کرد .
در مجموعه رازی پرستاران و پزشکان متخصصان زیادی هستند که توانایی انجام بیشتر خدمات پزشکی در منزل مانند درمان زخم بستر و زخم دیابتیک در منزل ، بخیه زخم در منزل و انجام آزمایشات در منزل را دارند اما باید توجه داشت که فیزیوتراپی در منزل مثل دیگر خدمات پرستاری و درمانی نیست و حتما این کار را باید یک فیزیوتراپیست حرفه ای متخصص انجام دهد تا باعث ایجاد مشکلات و درد های دیگر نشود.
هزینه فیزیوتراپی در کرج، انجام خدمات در منزل
با انتخاب فیزیوتراپی در منزل به عنوان شیوه درمانی و حضور فیزیوتراپیست معالج در منزل و در زمان برنامه ریزی شده، این آموزش توسط متخصص فیزیوتراپ به افراد منزل داده می شود تا در زمان انجام حرکات فیزیوتراپی به شما کمک دهند و با انجام درست و صحیح حرکات خواسته شده، حداکثر بهره را از انجامشان ببرید.
فیزیوتراپی در منزل با موسسه رازی
فیزیوتراپی در منزل در شهر کرج با توجه به گستردگی خدمات فیزیوتراپی در عرصه پزشکی و نیز اهمیت ویژه ای که در درمان برخی بیماری ها یا بازپروری توان حرکتی افراد بیماران دارد، امروزه یکی از پرکاربردترین خدمات پزشکی به حساب می آید. تعداد جلساتی که هر فرد باید تحت درمان فیزیوتراپی قرار گیرد با توجه به تشخیص فیزیوتراپیست معالج و شدت بیماری و شرایط هر فرد متفاوت است.
برای بیماری های وخیم یا برای بازیابی توان بیمار بعد از اعمال جراحی سنگین، نیاز به تعداد جلسات بیشتری برای فیزیوتراپی هست که با توجه به مشکلات رفت و آمدی در شهرهای بزرگی چون تهران، اصفهان و … زمان زیادی را باید برای گذراندن یک جلسه فیزیوتراپی صرف کرد. به همین دلیل امروزه برخی خدمات فیزیوتراپی در منزل برای متقاضیان انجام می شود که ضمن صرفه جویی در وقت و هزینه، فرد بیمار نیز از نظر رفت و آمد و سختی های احتمالی در مسیر دچار مشکل نمی شود.
فیزیوتراپی در منزل، به خصوص برای افرادی که دچار شکستگی، آسیب های نخاعی و یا ورزشی شده اند، ضمن اینکه روشی پیشگیرانه در آسیب های احتمالی در دوره نقاهت به شمار می رود، کمک بزرگی به درمان و بازتوانی بیمار نیز هست. فیزیوتراپی در منزل، همچنین برای سالمندان که ایستادن در صف های طولانی نوبت درمان در مطب ها برایشان سخت و طاقت فرساست پیشنهاد می شود.
در فیزیوتراپی از چه تکنیک هایی استفاده میشود؟
فیزیوتراپیست ها آموزش دیده اند تا بیماری شما را ارزیابی کنند ، مشکل را تشخیص داده و به شما در فهم مشکل کمک کنند . در زیر به برخی از روش ها و تکنیک های متداول فیزیوتراپی در منزل کرج اشاره می کنیم :
- تمرینات تقویتی و حرکات اصلاحی
- موبیلیزاسیون و منیپولاسیون مفصل برای افزایش حرکت و کاهش سفتی
- باز آموزی عضلات برای بهبود کنترل حرکتی
- موبیلیزاسیون بافت نرم ( آزاد سازی بافت همبندی – عضلانی ) و ماساژ درمانی
- طب سوزنی و سوزن خشک
- آب درمانی
- کینزیوتیپینگ عضلانی برای ورزشکاران
انواع فیزیوتراپی در منزل مجموعه رازی
فیزیوتراپی فقط برای بیمارانی که سکته مغزی یا شکستگی داشته اند نیست،فیزیوتراپی برای بیماری های مختلفی تاثیر گذار است.برای مشکلات عصبی ،درد،مشکلات عضلانی،ارتوپدی،قلبی و تنفسی میتوان از علم فیزیوتراپی بهره برد.
-
فیزیوتراپی زانو در منزل
زانو یکی از عضو های حساس بدن است که دچار مشکلات ارتوپدی زیادی می شود.فیزیوتراپی آرتروز زانو،تعویض مفصل زانو و پارگی رباط صلیبی از بیشترین درخواست های فیزیوتراپی برای زانو است.
-
فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل
سکته مغزی در اثر مسدود شدن یا پارگی رگ های مغزی رخ میدهد که باعث ضعف حرکتی می شود، که با انجام فیزیوتراپی میتوان در بسیاری موارد توان حرکتی را به بیمار برگرداند.
-
فیزیوتراپی گردن در منزل
گردن به علت انعطاف پذیر بودن و اینکه وزن سر را نگه می دارد یکی از آسیب پذیر ترین عضو بدن است،فیزیوتراپی گردن برای گردن درد، درمان آرتروز، ساییدگی، کاهش فاصله و فتق دیسک بین مهرهای کاربرد دارد.
-
فیزیوتراپی فلج در منزل
با یک برنامه درمانی منظم فیزیوتراپی می توان عضلات را بهبود بخشید،در فیزیوتراپی فلج، تمرکز بر درمان کل اعضای بدن است و نه فقط دست یا پای آسیبدیده.
-
فیزیوتراپی پارکینسون در منزل
پارکینسونیسم یک اختلال حرکتی است. درمان فیزیوتراپی می تواند به بیمار برای دستیابی به تحرک و استقلال کمک کند.
-
فیزیوتراپی حمله قلبی در منزل
فیزیوتراپی پس از حمله قلبی به کاهش ضربان قلب و فشار خون هنگام استراحت و ورزش کمک می کند.
-
فیزیوتراپی انسداد ریوی در منزل
بیماری انسداد ریوی در تنفس فرد تاثیر بسیار بدی میگذارد، با فیزیوتراپی تنفسی یا ریه از تجمع ترشحات پیشگیری میشود با آزادسازی اسپاسم عضلات تنفسی آرامش تنفسی به بیمار برمیگردد.
-
فیزیوتراپی آسم در منزل
آسم نوعی بیماری است که باعث دشواری تنفس و تنگ شدن موقت مجاری هوایی میشود..فیزیوتراپیست تمرینات تنفسی خاصی را برای کمک به آسم به شما آموزش می دهد.
-
فیزیوتراپی بعد از عمل جراحی در منزل
اگر به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته اید ، فیزیوتراپی در منزل می تواند برای برگشتن به حالت عادی کمک کند و تحرک خود را با تمرینات و تقویت عضلات بدست آورید.
_ لازم به ذکر است که اگر نیاز به این روش های درمانی فیزیوتراپی در منزل داشته باشید میتوانید انتخاب کنید که پزشک و پرستار متخصص شما خانم باشد یا اقا.
چه مواقعی به خدمات فیزیوتراپی در منزل نیاز است؟
فیزیوتراپی این امکان را به وجود می آورد که بیمار بدون نیاز به جراحی و مصرف دارو، توانایی حرکت کردن انجام کارها را که مهم ترین قسمت زدگی هر فرد است را به دست آورد. در این موارد بیمار می تواند از خدمات فیزیوتراپی در منزل استفاده کند :
- زمانی که بیمار پس از جراحی به فیزیوتراپی نیاز دارد،
- زمانی که فرد مشکلات حرکتی دارد، زمانی که فرد مشکلات ارتوپدیک دارد،
- زمانیکه فرد دچار آسیب دیدگی یا شکستگی شده است.
- همچین زمانی که بیمار دچار مشکلات قلبی، ریوی و دیابت است میتواند در منزل از خدمات فیزیوتراپی ریه و یا فیزیوتراپی قلب استفاده کند.
در برخی موارد نیز جابجایی سالمندان مشکل است که در این صورت می توان از خدمات فیزیوتراپی سالمندان در منزل بهره برد.
مزایای فیزیوتراپی در منزل
فیزیوتراپی در منزل نسبت به سایر روندهای درمان با فیزیوتراپی مزایایی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
۱- هماهنگی برنامه درمان با برنامه زندگی
تنظیم برنامه در نظر گرفته شده از طرف کلینیک ها با برنامه شخصی زندگی افراد یکی از مشکلاتی است که در برخی موارد باعث ناتمام ماندن دوره درمان از طرف بیماران می شود. فیزیوتراپی در منزل این امکان را برای افراد پرمشغله فراهم می کند تا برنامه درمان خود را با برنامه زندگی شخصی خود هماهنگ کنند تا نیازی به تعیین زمان جلسات درمانی از کلینیک برای بیمار نباشد.
۲- امکان بررسی دلیل بیماری توسط فیزیوتراپیست معالج
در بسیاری از موارد بیماری، چگونگی زندگی و نحوه استفاده از دستگاه های خانگی علت ابتلا به برخی ناراحتی های جسمانی است. انجام فیزیوتراپی در منزل این امکان را برای فیزیوتراپیست فراهم می کند تا با بررسی و ارزیابی دقیق نحوه استفاده شما از دستگاه های منزلتاتن و نیز نحوه انجام فعالیت های فیزیکی شما در منزل (یا حتی نشستن و دراز کشیدن شما و نیز استاندارد بودن وسایل زندگیتان) به شما کمک کند تا در ادامه دچار بیماری های ناشی از استفاده نادرست از وسایل نشوید.
برای مثال ممکن است چینشی که برای مبلمان خانه در نظر گرفته اید، در زمان تماشای تلویزیون برای گردن شما زاویه نامناسبی ایجاد کند که در طولانی مدت باعث ناراحتی شما شود. فیزیوتراپی در منزل این امکان را فراهم می کند تا فیزیوتراپیست متخصص با بررسی آن، به شما در پیشگیری از ابتلا به ناراحتی های ناشی این امر کمک کند.
۳- آموزش درست حرکات در مکان تمرین
آموزش تمرین در کلینیک، و با استفاده از وسایل تخصصی که در کلینیک موجود است و تطبیق دقیق آن با حرکاتی که در منزل و با وسایل موجود در منزل انجام می شود دشوار است. یکی دیگر از مزایای فیزیوتراپی این است که آموزش نحوه صحیح انجام حرکات، با وسایلی انجام می شود که شما با همان وسایل تمرین می کنید و این موضوع در انجام صحیح حرکات و در نهایت تاثیرگذاری حداکثری در بدن شما، نقش مهمی دارد.
۴- آموزش حرکات به افراد در منزل توسط فیزیوتراپیست
ممکن است انجام برخی حرکات فیزیوتراپی به یک نفر همراه نیاز داشته باشد و شما پس از مراجعه به کلینیک مجبور باشید این آموزش را خودتان به افراد در منزل بدهید. آموزش این حرکات توسط بیماری که خود نیازمند همراهی در انجام آنهاست دشوار است.
۵- استراحت بدن پس از جلسات درمانی
بعد از فیزیوتراپی و انجام حرکات آن، که بعضا برای برخی بیماری ها سخت و دشوار است، بدن نیاز به آرامش و استراحت دارد تا بتواند نیروی از دست رفته را بازیابد و روند هرچه سریعتر بهبود را در پیش گیرد. فیزیوتراپی در منزل این امکان را برای شما فراهم می کند تا پس از هرجلسه درمان و انجام حرکات فیزیوتراپی، به بدن خود استراحت داده و زمان ریکاوری را به ماهیچه ها و عضلات خود بدهید. با این کار، بدن شما هرچه سریعتر به توان اولیه خود رسیده و نتیجه مطلوب را دریافت می کنید.
چه کسانی در چه زمانی به فیزیوتراپی در منزل نیاز دارند؟
-
فلج
آیا میدانستید که با انجام منظم درمانهای فیزیوتراپی، هماهنگی و قدرت عضلانی را میتوان بهبود بخشید و بیمار فلج تا جایی که برای او مقدور است میتواند تحرک داشته باشد.
-
بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی است. درمان فیزیوتراپی میتواند به بیمار در بالاتر بردن توانایی و استقلال حرکتی خود کمک بسیاری کند.
-
عوارض بعد از سکتهی قلبی
درمان فیزیوتراپی برای عوارض بعد از سکتهی قلبی، به کاهش میزان ضربان قلب و فشار خون بیمار در زمان استراحت و در طی ورزش کمک میکند.
-
کمر درد
بیتحرکی و یکجانشینی، قرار گرفتن بدن در حالت ناصحیح و سفرهای روزانه میتوانند باعث درد مزمن و همیشگی کمر شوند. دیگر لازم نیست با این درد زندگی کرده و فعالیتهای روزمرهتان را محدود کنید. با مراجعه به یک کلینیک فیزیوتراپی و کمک گرفتن از یک فیزیوتراپیست مجرب و ماهر، یا بهراحتی در خانهی خود، میتوانید از این درد رهایی یابید.
-
مشکلات تنفسی
حیطه عمدهی دیگری که میتواند از مزایای فیزیوتراپی بهره بگیرند، مشکلات تنفسی همچون آسم، بیماری مزمن انسداد ریوی و فیبروز کیستیک میباشند.
-
بیماری مزمن انسداد ریه
فیزیوتراپی میتواند بهعنوان بخشی از برنامهی توانبخشی کلی و همهجانبه عمل کند و ثابت شده است که میتواند یک درمان مداخلهای مؤثر برای بیماران مبتلابه بیماری مزمن انسداد ریوی باشد.
-
آسم
فیزیوتراپی به تمرین عضلات مربوط به دستگاه تنفسی کمک کرده و ازاینرو ظهور حملات آسم را کاهش میدهد و تنفس و توانایی فیزیکی فرد را بهبود میبخشد.
-
فیزیوتراپی کودکان
درمان فیزیوتراپی، نقشی اساسی در کمک به کودکان دچار نقایص مادرزادی (غیره) در رسیدن به تواناییهای بالقوهشان ایفا میکند. این درمان بهمنظور تقویت و حفظ سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی کودک انجام میگیرد.
-
توان بخشی بعد از عمل جراحی
اگر بهتازگی تحت عمل جراحی قرارگرفتهاید، فیزیوتراپی در منزل میتواند به شما کمک کند تا سریعتر به وضعیت نرمال خود بازگردید. با کمک یک کارشناس فیزیوتراپی، میتوانید درمان فیزیوتراپیتان را در خانه انجام داده و توانایی حرکتی خود را بازیابید.
نکاتی مهم که برای انجام فیزیوتراپی در منزل باید رعایت کنید
- توجه داشته باشید که کیفیت انجام تمرینات بسیار مهمتر از دفعات تکرار آن است. تعداد کمتر تمرینات با کیفیت موثرتر از تعداد بیشتر ولی به صورت اشتباه است.
- تمرینات هر ناحیه را با تمرکز بر روی همان ناحیه انجام دهید.
- بهتر است حرکات آموزش داده شده بسیار آهسته و آرام انجام شود. از سرعت در انجام حرکات بپرهیزید.
- دفعات انجام هر تمرین حداقل ۵ مرتبه است و افزایش تعداد آن باید به مرور صورت پذیرد.
- دقت کنید تمامی تمرینات را در صورتی که دردتان را به شدت افزایش یافت، قطع کنید و به فیزیوتراپیست خود اطلاع دهید.
- هر تمرینی باید با نظر فزیوتراپیستتان انجام شود، زیرا ممکن است بعضی از تمرینات برایتان مضر باشد.
هزینه و قیمت فیزیوتراپی در منزل چگونه تعیین میشود؟
- هزینه فیزیوتراپی در منزل با توجه به این که درمان به صورت دستی انجام شود و یا از دستگاه استفاده شود و همچنین ناحیه فیزیوتراپی و تعداد جلسات لازم متغیر است.
- تعیین هزینه فیزیوتراپی در منزل برای بیماران اهمیت زیادی دارد.
- متقاضی فیزیوتراپی با مراجعه به مراکز فیزیوتراپی توسط متخصص ویزیت می شود و در این جلسه تعداد جلسات و نحوه انجام فیزیوتراپی مشخص شده که تعیین کننده قیمت فیزیوتراپی در منزل است.
- بعد از مشخص شدن هزینه، بیمار باید مبلغی از آن را پرداخت نماید که برای هر بیمار متفاوت است و به شرایط او بستگی دارد.
- هزینه فیزیوتراپی در منزل نرخ مشخصی دارد. البته برخی مراکز مبلغی بیشتر از این دریافت می کنند و برخی دیگر با هدف جذب مشتری هزینه کمتری از بیمار می گیرند و خدماتی با کیفیت پایین به او ارائه می دهند.
آموزش فیزیوتراپی در منزل
۱ . جمع کردن بدن یا اسکوات
در دست خود یک وسیله محکم بگیرید. پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید و به صورتی که میخواهید بر روی بدن خود بنشینید به بدن خود حالت نشسته بدهید. قسمت پایین بدن بایستی کاملا در وضعیتی راحت قرار داشته باشد. خم شدن زانوی شما باید به صورتی باشد که بتوانید انگشتان خود را ببینید و زانویتان مانع دید انگشتان شما نشود. در هنگام انجام حرکت مفصل کمر خود را به صورت کامل صاف نگه دارید. برای اطمینان از اینکه راستای بدنتان در طول انجام تمرین در موقعیت سالم و درست قرار گرفته می توانید این تمرین را جلوی دیوار انجام دهید.
به این صورت که درحالی که شانه، کمر و باسنتان به دیوار چسبیده است، زانوی خود را خم کنید و بدنتان را به سمت پایین سُر دهید تا زانوهایتان زاویه 90 درجه تشکیل دهند. دقت کنید که نباید زانوی خود را بیش از حد خم کنید. سعی کنید حدود 5 تا 10 ثانیه در این وضعیت بمانید. در صورتی که فشار زیادی روی زانوهایتان احساس می کنید، کمی به سمت بالا حرکت کرده و زانوهایتان را اندکی بازتر کنید.
۲. کشش عضلات شکم
ابتدا به سمت پهلو دراز بکشید و ساق پاها را به صورت موازی و در یک راستا قرار دهید. وضعیت بدن را حفظ کنید و در همین وضعیت، پای بالا را به سمت عقب بکشید. دقت کنید که در این حرکت تنها ساق پای بالا را به سمت عقب ببرید و بدن را جابجا نکنید.
۳. افزایش انعطاف لگن
پس از منقبض کردن شکم و بی حرکت ماندن آن، زانوهای خود را خم کنید و به آنها زاویه ۹۰ درجه بدهید. زانوهای خود را به همان صورت بالا بیاورید و با دست به زانوهای خود به سمت پایین فشار وارد کنید. این فشار را ۳ تا ۵ ثانیه نگه دارید. سپس دست خود را رها کرده و حرکت را دوباره انجام دهید.
۴. تقویت عضله چهار سر ران
پایی که آسیب دیده است را به صورت صاف قرار داده و زانوی خود را بر روی یک توپ یا حوله گرد شده قرار دهید. در این وضعیت ماهیچه ران خود را برای مدت زمان ۳ تا ۵ ثانیه محکم نگه دارید.
۵. تمرین خم کردن و کشش زانو
یک صندلی بیاورید. بر لبه آن نشسته و زانویی که آسیب دیده است را به سمت عقب و زیر صندلی بکشید و هول دهید. زانو را در همین حالت نگه دارید، سپس به حالت اولیه برگردانید.
۶. تقویت عضلات همسترینگ
بر روی مفصل کمر بخوابید و زانویی که آسیب دیده را با زاویه ۴۵ درجه خم کنید. پاشنه پای خود را به مدت ۳ تا ۵ ثانیه بر روی زمین قرار دهید و در همان وضعیت بمانید.
۷. کشش مچ و کف پا
ابتدا یک پارچه را به صورت نواری درآورده و آن را به دور کف پای خود بپیچید. برای انجام این حرکت پارچه را محکم نگه داشته و کف پای خود را به سمت جلو فشار دهید.
۸. این تمرین بسیار ساده است. کافی است زانوهای خود را خم کنید و کف پای خود را روی زمین قرار دهید. سپس یک بالش سبک و باریک را بین دو زانوی خود قرار دهید. در حالی که بالش را میان زانوهای خود نگه داشته اید، باسن خود را از زمین بلند کنید تا زمانی که مهره های کمرتان نیز از زمین فاصله بگیرد و زانوها و شانه هایتان در امتداد یک خط راست قرار گیرند. بین 5 تا 10 ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. پل زانو را می توان بهترین تمرین فیزیوتراپی برای درد زانو و حتی کمر و ستون فقرات دانست.
۹. برای انجام این تمرین باید بصورت چهار دست و پا روی تشک قرار بگیرید. این نرمش مثل حرکت نوزادی است که تازه یاد گرفته بدن خود را به کمک دست و پاهایش جابجا کند. دقت کنید در بار نخست به کمرتان قوس نداده و آنرا به موازات تشک، صاف و کشیده نگه دارید. این تمرین برای پیشگیری وکاهش درد کمر بسیار مفید است.
۱۰. به وضعیت طاقباز خوابیده و زانوها را خم کنید، طوری که کف پاها در کنار هم روی تشک قرار بگیرند. وضعیت این نرمش هم مثل درازونشست است، با این تفاوت که هر دو دست را به پشت یکی از زانو های خویش برده و دور آن قلاب می کنید.
همچنین می توانید برای استفاده از خدمات پرستار بیمار در کرج با ما تماس بگیرید.