ارائه خدمات درمان زخم بستر و زخم دیابتیک در منزل به صورت شبانه روزی + شهر کرج

02632711000 تلفن تماس
بهترین و سریع ترین راه برای درمان زخم بس

ارائه خدمات درمان زخم بستر و زخم دیابتیک در منزل با روش هایی بدون درد و سریع توسط بهترین پزشکان و متخصصان مجموعه رازی

مرکز پرستاری پزشکی رازی
مرکز پرستاری پزشکی رازی

افرادی که بیش از حد در یک مکان به صورت ثابت، ساکن هستند و تحرکی ندارند دچار زخم بستر میشوند و این مشکل معمولا برای افراد سالمند بوجود می آید. زخم دیابتیک نیز اغلب برای افرادی که دارای قند خون هستند و دیابت دارند بوجود می آید. همه این مشکلات دارای راه حل و درمان های مختلفی هستند که مجموعه رازی با اعزام پرستار به منزل خدمات درمان زخم بستر و زخم دیابتیک در منزل را با کیفیت بالا به تمامی عزیزان ارائه میدهد. درمان زخم دیابتی در منزل در شهر کرج را با کمک پرستاران و پرسنل مجرب ما تحربه نمایید. شما می توانید برای تمام خدمات پرستاری در کرج با ما تماس بگیرید.

زخم بستر چیست؟

زخم بستر یا اصطلاحا زخم فشاری، زخم هایی هستند که در پوست و بافت های زیر پوستی بر اثر فشار های طولانی روی پوست بدن ایجاد می شود. زخم بستر اغلب در نقاطی از بدن ایجاد می­ شود که پوست روی یک برجستگی استخوانی قرار گرفته و در بین آنها عضله ای وجود ندارد مانند پاشنه و بین باسن ها.

زخم بستر معمولا برای افرادی ایجاد میشود که مدت زمان زیادی را در جایی ثابت و بی تحرک میمانند و توانایی تغییر مکان یا حالت ندارند مثلا کسانی که به دلیل فلج شدن، بیماری، سالخوردگی یا ضعف، توانایی جابجا شدن ندارند. درمان زخم دیابتی در منزل یکی از اموری است که باید تجربه کافی در این زمینه داشته باشید.

زخم بستر خیلی زود ایجاد می­شود و درمان آن هم بسیار مشکل است و اگر خدایی نکرده زمانی خودتان یا فردی از خانوده تان دچار این مشکل شد اصلا سعی نکنید که به بیمارستان یا هر مکان درمانی بروید و بهتر است از خدمات ویزیت پزشک در منزل استفاده کنید.

پوست مهم ترین عاملی است که روی زیبایی هر فردی تاثیر دارد و بسیار حساس است اما اگر دچار زخم شود خوشبختانه توانایی ترمیم انواع زخم را دارد و به همین علت است که حالت کشسانی دارد و نمیتواند فشار زیاد را تحمل کند.

بیماری زخم بستر و زخم دیابتیک مسئله مهمی است که بین بیماران فلج یا کسانی که جراحی انجام دادند و قابلیت جابجایی ندارند یا افراد مسن و سالمند بیشتر دیده می‌شود. این بیماری تاثیرات زیادی در روحیه بیمار دارد و باعث بروز آسیب های فیزیکی و روانی فرد میشود.

مرکز رازی با کادری مجرب و پیشرفته و همچنین داشتن پزشک و پرستار متخصص امکان نگهداری و درمان بیمار مبتلا به زخم بستر را در منزل شما فراهم کرده است و شما می‌توانید مراحل درمان بیمار خود را در منزل مشاهده کنید و نتیجه مطلوبی را دریافت کنید.

انواع زخم بستر

زخم بستر بسته به مدت زمان ناحیه تحت فشار به سه نوع درجه ۱ درجه ۲ و درجه ۳ تقسیم می شود :

زخم درجه : یک فقط لایه روی پوست (اپیدرم)آسیب دیده.

درجه دوم : لایه های عمقی تر پوست آسیب دیده و درگیر میشود.

درجه سوم : در زخم درجه سه معمولا زخم به عظلات و بافت های عمیق تر انتشار می یابد.

علت ایجاد زخم بستر چیست؟

درمان زخم بستر در منزل

علت زخم بستر این هست که به علت فشرده شدن مکرر پوست بین برجستگی استخوانی زیرین از یک طرف و سطح بستر از طرف دیگر، مویرگ­های نغذیه کننده پوست مسدود می­شوند. تا وقتی فشار از آن ناحیه برطرف نشده، این مویرگ­ها بسته می­مانند.

یک انسان سالم و عادی در طول خواب به تعداد دفعات مکرر جابجا میشود و باعث میشود که محل هایی از پوست که تحت فشار قرار گرفته بودند تغییر کنند و این تغییر باعث میشود به تمامی قسمت های بدن و پوست خون برسد اما در یک فرد بیمار این شرایط وجود ندارد و باعث میشود زخم بستر ایجاد شود و به خاطر درد نتواند حرکت کند و به خدمات درمان زخم بستر در منزل نیاز داشته باشد..

مورد دیگر این است که اگر شما پرستار بیمار در کرج استخدام کرده باشید و پرستار مورد نظر فردی مطمئن و دلسوز نباشد ممکن است بیمار را روی تشت یا تخت بکشید و جابجا کند.

این کشیده شدن پوست بخصوص اگر کمی هم مرطوب باشد موجب اصطکاک زیاد بین پوست و سطح زیرین شده و به پوست آسیب میزند.

گاهی هم بر اثر نیروهایی که در دو جهت مختلف به پوست و استخوان وارد می­شوند آسیب ایجاد می­شود. بطور مثال بیماری که در روی تخت خوابیده اگر پشت تخت در زیر سر بیمار بالاتر باشد بیمار به سمت پایین تخت سر می­خورد. در این حال پوست زیر باسن به علت اصطکاک با ملحفه ثابت مانده ولی استخوان خاجی و دنبالچه به علت وزن بیمار به سمت پایین تخت حرکت می­کنند. این مکانیسم موجب کشیده شدن عروق زیر پوستی و اسیب به خونرسانی پوست می­شود.

عواملی که باعث ایجاد زخم بستر میشوند

  • عدم مصرف کافی مایعات و مواد غذایی
  • سرمازدگی
  • سوختگی‌های عمیق پوستی
  • فشار ثابت بر قسمت‌های خاص بدن
  • خوابیدن یا نشستن بر روی سطح سفت
  • قرار گرفتن در رطوبت به مدت طولانی
  • بی تحرکی
  • کمبود دهیدراتاسیون و تغذیه مناسب
  • جدی نگرفتن و عدم مراقبت از بیماران دیابتی

مراحل درمان زخم بستر خانگی

درمان زخم بستر بهصورت خانگی هم نیز وجود دارد که استفاده از عسل یکی از بهترین راه های درمان زخم بستر است.  عسل یک ضد عفونی کننده طبیعی دارد که دکتر ها برای کاهش درد از آن استفاده میکنند. درمان زخم بستر به روش های دیگری هم است که شامل:

درمان زخم بستر توسط سشوار

در حالت کلی زخم بستر باید خشک و تمیز باقی بماند تا از پیشرفت آن جلوگیری شود یکی از راه های درمان زخم بستر در منزل سشوار است . پیشنهاد میکنیم که برای درمان زخم بستر بعد از شستشوی آنها محل زخم را سشوار بکشید زیرا باعث خشک شدن آن میشود. البته این نکته را در نظر بگیرید که برای سشوار گرفتن حتما از پزشک مشورت بگیرید.

درمان زخم بستر با عسل

همان طورکه در بالا گفتیم یکی از راه های درمان زخم بستر عسل است. در طب سنتی پیشنهاد میشود استفاده از عسل برای زخم بستر باعث جلوگیری از عفونت  و درمان زخم بسترمیشود.  شما باید 2 تا 3 روز عسل را به محل زخم بمالید و آن را با پانسمان بپوشانید.  این درمان معمولا زمانی جواب میدهد که زخم بستر خفیف باشد البته قبل از عسل زدم به محل زخم حتما با پزشک مشورت کنید.

نواحی ایجاد زخم بستر

اگر شما مبتلا به زخم بستر هستید و یا از بیمار زخم بستر مراقبت می‌کنید باید این نکته را در نظر داشته باشید که زخم بستر بیشتر در نواحی از بدن ایجاد میشود که تحرک کمتری دارد و بیمار در طی شبانه روز کمتر این نواحی را تکان می‌دهد. مانند : پس سر، گوشها، کتف ها، جناغ، آرنج ها، زیر باسن، لگنف زی زانو، پاشنه های پا.

1 . وضعیت خوابیده به پشت

در این وضعیت بدن نباید طوری قرار بگیرد که تمام قسمت های بدن با سطح زمین در تماس باشد. این قسمت ها شامل: استخوان پس سری، ستون مهره ها، آرنج، ساکروم، دنبالچه و پاشنه پا می‌باشد.

2 . وضعیت خوابیده به شکم

در ان وضعیت قسمت‌های که در معرض خطر هستند شامل: استخوان پیشانی، استرنوم، زانو، برجستگی های لگن و انگشتان پا می‌باشد.

3 . وضعیت خوابید به پهلو

استخوان کتف ،ایلیاک کرست، برجستگی بزرگ استخوان ران ،قوزک های پا

4 . وضعیت نشسته

ساکروم و برجستگی های استخوان عانه 

راه های جلوگیری از ایجاد زخم بستر

  1.  دست کم هر 2 ساعت برای از بین بردن فشار، موقعیت بیمار را تغییر دهید.
  2.  از بالش، پوست گوسفند، فوم پد و پودر  که می‌تواند به کاهش فشار کمک کند استفاده کنید.
  3.  وعده های غذایی خوب و متعادل کننده با کالری کافی برای بیمار اماده کنید.
  4.  بیمار هرروز مقدار زیادی آب ( 8 تا 10 فنجان ) بنوشد.
  5.  ورزش روزانه، از جمله طیف وسیعی از حرکات ورزشی داشته باشد.
  6.  پوست بیمار را تمیز و خشک نگه دارید.

مراحل درمان زخم بستر

خدمات درمان زخم در منزل

  • کم کردن فشار

اولین قدم در درمان زخم بستر حذف فشار ممتدی است که موجب تشکیل زخم شده است. برای این منظور این اقدامات زیر را انجام می­شود:

  • جابجایی مکرر بیمار

بیمار باید به کمک پرستار یا سایر بستگان مرتبا تغییر وضعیت داده شود و همچنین در وضعیت مناسب قرار گیرد. کسی که دراز کشیده است باید هر یک ساعت یک بار و کسی که در روی صندلی چرخدار می­نشیند باید هر ۱۵ دقیقه وضعیت خود را تغییر دهد. همچنین می توان از تجهیزات کمک حرکتی برای جابه جا کردن بیمار بدون فشار زیاد استفاده کرد.

  • سطوح حمایت کننده

استفاده از بالشت یا بالشتک­های حاوی آب یا هوا می­تواند به بیمار کمک کند تا فشار زیادی به محل زخم وارد نشود و همچنین در وضعیت مناسب قرار بگیرد.

  • خارج کردن بافت آسیب دیده و مرده زخم بستر

برای اینکه بافت­ها بهبود یابند ابتدا باید بافت های مرده از بدن خارج شوند.

برای این منظور از روش های متفاوتی استفاده میشود که عبارتند از:

  1. عمل جراحی و خارج کردن بافت آسیب دیده از بدن
  2. وسایل شستشو تحت فشار یا استفاده از پانسمان­های خاص که موجب کنده شدن بافت­های مرده از زخم می­شوند.
  3. استفاده از مواد شیمایی مخصوص که مانند آنزیم عمل کرده و بافت مرده را در خود حل می­کنند.
  • تمیز کردن و پانسمان مرتب زخم بستر

برای جلوگیری از عفونت باید زخم را مرتبا تمیز نگه داشت. زخم مرحله یک را میتوان با آب تمیز و صابون ملایم به طور مرتب شستشو داد ولی وقتی زخم ایجاد شده است شستشو باید با محلول سالین یا نمکی انجام شود. پانسمان موجب خشک نگه داشتن زخم و جلوگیری از ورود میکروب به آن می­شود. انواع مختلف پانسمان بصورت گاز، ژل و فوم وجود دارند.

همچنین برای کاهش درد به بیمار داروهایی داده می­شود و در صورت عفونی بودن به بیمار آنتی بیوتیک داده می­ شود.

  • درمان جراحی زخم بستر

گاهی اوقات زخم بستر به حدی شدید شده و رشد می­کند که منطقه وسیعی از پوست از بین رفته و بافت های زیرین آن مانند استخوان و تاندون­ها بدون حفاظ می­مانند. در این موارد ممکن است بدن نتواند بافت جدیدی را بر روی استخوان یا تاندون و بصورت جایگزین پوست بسازد. این بیماران معمولا نیاز به عمل جراحی دارند. در این اعمال جراحی بافت های مرده و عفونی کاملا خارج شده و سپس با استفاده از روش­های جراحی ترمیمی از پوست قسمتهای دیگر بیمار استفاده شده و روی استخوان یا تاندون ها پوشانده می­شود.

 

لازم به ذکر است که بدانید اگر سالمند شما دچار زخم بستر شده باشد میتوانید از خدمات پرستار سالمند در کرج مجموعه ما استفاده کنید زیرا پرستاران ما با درمان انواع زخم ها آشنا می باشند.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید